Неведнъж сме чували апокалиптични прогнози за бъдещето на нашата планета, а

...
Неведнъж сме чували апокалиптични прогнози за бъдещето на нашата планета, а
Коментари Харесай

Черната кутия която записва на Земята

Неведнъж сме чували апокалиптични прогнози за бъдещето на нашата планета, а климатичните промени и всички катаклизми в последните години като че ли съумяха да ни убедят, че нещата не отиват на добре. Затова и все по-често обръщаме взор към Космоса с концепцията, че спасението може би се крие някъде там.

Междувременно пък някои на Земята сe интересуват не само от това по какъв начин ще завърши всичко, а и какво ще остане след края. И по този начин се стига до концепцията за основаване на черна кутия на Земята - тъкмо както в самолетите.

Earth`s Black Box е план, какъвто не сме виждали до момента. Той съставлява голяма стоманена апаратура, построена на австралийски остров Тасмания. Скоро тя ще бъде запълнена с твърди дискове, захранвани от слънчеви панели.

В тях в действително време ще се получава и записва информация от научни проучвания и разбори, свързани с проблемите, пред които са изправени планетата и човечеството - климатични промени, изгубване на скотски и растителни типове, замърсяване на околната среда и въздействието върху здравето.

Всички данни за това какво и по какъв начин е разрушило Земята ще се резервират в тази монолитна конструкция, с цел да може един ден, в случай че се стигне до самия край, а след него и до ново начало, да се знае какво тъкмо се е случило и за какво. В не толкоз апокалиптичен сюжет събраните данни могат да послужат на бъдещите генерации, за да не повтарят нашите неточности, предава Science Alert.

" Идеята е, че в случай че Земята се срине вследствие на изменението на климата, това неразрушимо записващо устройство ще бъде там, за всеки, който е останал, да се поучи от това ", изясняват от маркетинговата агенция Clemenger BBDO, която работи по плана в съдействие с учени от Тасманийския университет.

Конкретното място на черната кутия не се прецизира, само че знаем, че част от твърдите дискове към този момент са инсталирани и работят в бета версия. Очаква се следващата година да бъдат и на цялостната си мощ.

" Когато хората знаят, че се записват, оказва въздействие върху това, което вършат и споделят ", считат основателите на плана. И изясняват още, че главната им цел е да постреснат хората и да ги накарат да се замислят накъде сме тръгнали - към Деня на страшния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР